Onderhoud

Of uw auto nu hartstikke nieuw is of een al wat ouder exemplaar: elke auto heeft onderhoud nodig. Op die manier voorkomt u dat er onverwachte reparaties aan uw voertuig nodig zijn en bespaart u tegelijkertijd ook nog eens op de kosten. Bij Legmeer Automotive controleren we uw auto tijdens een onderhoudsbeurt standaard op een aantal specifieke punten. Onze gekwalificeerde monteurs kijken met veel aandacht en op een gestructureerde manier naar uw voertuig. Op die manier krijgen zij een duidelijk beeld van de technische staat van uw auto.

Hoe vaak is onderhoud aan uw auto nodig?

Over het algemeen geldt dat een auto minimaal een keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Diverse onderdelen dienen regelmatig gecontroleerd te worden. De auto’s van tegenwoordig geven vaak ook zelf aan (via meldingen op het dashboard) dat ze onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een jaar na de vorige controle van de auto. De vuistregel die u kunt aanhouden is als volgt, een kleine beurt na een jaar of na 15.000 kilometer en een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer. Na de onderhoudsbeurt ontvangt u een checklist waarop staat aangegeven wat de conditie van uw auto is en welke onderdelen (bijna) aan vervanging toe zijn.

Is uw auto ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook prima met elkaar combineren.

Kosten onderhoudsbeurt

Wilt u weten wat de kosten zijn van een onderhoudsbeurt van uw auto? U krijgt daar vooraf bij ons een helder antwoord op. Het bedrag is namelijk per situatie anders. Het zit hem bijvoorbeeld in wat voor merk en welk type auto u rijdt. En hoe goed en hoe vaak in voorgaande jaren het onderhoud aan uw auto gedaan is. Bij ons komt u met auto-onderhoud in elk geval nooit voor verrassingen te staan. Als we defecte onderdelen tegenkomen tijdens de check, nemen we eerst contact op met u en overleggen we met u welke opties er zijn.

Wilt u ook een onderhoudsbeurt voor uw auto bij Legmeer Automotive regelen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of plan direct een werkplaatsafspraak in.

Plan nu uw afspraak